20 Mart 2024 Çarşamba

Esma-ül Hüsna Ya Evvel Fazileti ve Havvası

El-Evvel (c.c.) esmasının manası : Varlığının sonu olmayan, baki olan, her şey üzerine kadim olan, ilk, evveli olmayan evvel, her varlığın haliki ve evveli olmayan, her şeyden önce olan demektir.

El-Evvel : الأوّل Yâ Evvel : يَٓا اَوَّلُ

Fazileti ve faydaları : * 5 vakit namazdan sonra 37 kere ” Ya Evvel celle celâlühû ” zikrine devam eden, ilimde, fende, sanatta, ticarette başarılı olur. * Çocuğu olmayanın her gün 1000 kere ” Ya Evvel celle celâühû ” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur. * Çocuğu olmayanlar 4 Cuma üst üste 1000 kere “Ya Evvel celle calâlühû” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur. * Her gün 37 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir, Ya Zâhir, Ya Bâtın celle celalühû ism-i şerifini okuyanın sıhhati devamlı olur, anlayışı artar. * Bu ismi her gün ya da her namazdan sonra zikir sayısı olan 37 kez okumak, duaların kabul olmasına ve tüm istekler ile ihtiyaçlara kavuşmayı sağlayacaktır. * Bunu her gün zikreden kişinin her işi başarılı olacak, maddi ve manevi yönden faydalı olacak gelişmelere sebep olacaktır. * Öğrenci olanlar okuduğunda, okulunda başarılı olacaktır. * Yolculuğa çıkılırken, usulüne uygun okunursa tüm tehlikelerden, kazalardan koruyan bir esmadır. * Misafir olanlar bu ismi her Cuma günü okumaya devam etmelidir. Bu sayede sevdiklerine sağ salim kavuşacaktır.

El-Evvel esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 37 (Büyük ebcede göre hesaplanıp okunması da tavsiye edilmiştir ( 37 X 37 = 1369) Zikir günü ; Pazar Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Omurilik ve şah damarları. Gezegeni : Güneş.

İçinde el Evvel İsm-i şerifi geçen Kur’an ayeti : Hadid suresi 3. ayet هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ Okunuşu : Huvel evvelu vel âhiru vez zâhiru vel bâtın(bâtınu), ve huve bi kulli şey’in alîm(alîmun). Anlamı : O, evveldir (ilktir) ve ahirdir (sondur), zahirdir (alametleri tüm varlıklarda görünendir) ve batındır (gizli olandır). Ve O, her şeyi en iyi bilendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder