9 Mart 2017 Perşembe

Tevbe Suresinin Son İki Ayetinin Fazileti ve Esrarı

Tevbe Suresinin Son İki Ayetini 7 Kere Okumak

  Bir kimse, hergün 7 kere Tevbe suresinin son iki ayetini okumayı vird edinirse ,ölüm o kimsenin yolunu kesemez. Bu tertibe devam ettiği sürece hayatı da devam eder.
128-Lekad câekum resûlun min enfusikum azîz(azîzun), aleyhi mâ anittum harîsun aleykum bil mu’minîne raûfun rahîm(rahîmun).
129-Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh(hasbîyallâhu), lâ ilâhe illâ hûv(hûve), aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi).


MANASI

128-Andolsun ki; size, sizin içinizden azîz bir Resûl geldi. Sizin üzüldüğünüz şey, O'na ağır gelir (O'nu üzer). Size çok düşkün, mü'minlere şefkatli ve merhametlidir.
129-Bundan sonra eğer onlar dönerlerse, o zaman onlara şöyle de: "Bana, Allah yeter (kâfidir), O'ndan başka ilâh yoktur. Ben, Allah'a tevekkül ettim (güvendim). Ve O, azîm arşın Rabbidir.


 
Tevbe suresinin fazileti ;

Yapılan rivayete göre,Resulullah (S.A.V.) buyuruyor ki:Kim bulunduğu günde Tevbe suresinin sonundaki iki ayeti okursa,o gün ölmez.Başka bir rivayette ise ''O gün öldürülmez.''Diğer bir rivayette ''O gün ne öldürülür, ne de madeni bir aletle yaralanır.''Geceleyin de okusa yine böyledir. Tavsiye edilen sabah ve akşam okunmasıdır

Salihlerden bir kısmı bu hadisi hatırlayarak hastalandıkları veya kendilerini böyle sandıkları zaman okumuşlardır.Yetmiş yaşında bulunurken bu ayetlere devam ettikleri için yüz,yüz yirmi yaş yaşamışlardır.Allah onların ruhunu almak istediğinde,rüyalarında Peygamber (S.A.V) Efendimizi görürler Peygamber (S.A.V.) onlara ''Bizden daha ne kadar kaçacaksın?!''diyerek uyarıda bulunur.Bunun üzerine onlar da iki ayeti okumayı terk ederler ve böylece ölürler.


Tevbe Suresinin Son İki Ayetinin Matematik Mucizeleri

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
"Kur'ân-ı kerîm bana âyet âyet, harf harf nâzil oldu. Ancak, Tevbe ve İhlâs sûreleri hâriç. Bunlar bana 70 bin melekle berâber nâzil oldu.”
"Enfâl ve Tevbe sûrelerini okuyan kimseye şefâ'atçiyim ve o kimsenin münâfıklıktan uzak olduğuna şehâdet ederim.”
"Her kim Tevbe sûresinin son âyetini, sabah ve akşam yedişer defa okursa, ü teâlâ bütün işlerinde o kuluna kâfi gelir.”
(1) tevbe suresi son iki ayeti (128 ve 129) inkar eden
Münâfıklara cevaplar
19 putçularının islam düşmanı olduklarının en önemli kanıtlarından biri kur’an’dan iki âyeti inkar ederek kur’an’ı şüpheli bir kitap gibi gösterme gayretleridir . Kur’an mucizelerinden bahsederek güven oluşturan , kur’an’ı öven , eşi bulunmaz bir bilginin mütehassısı olarak , rakipsiz tek yetkili olarak , her dilediğini söyleyen , hesap sorulamayan birileri idiler . Artık bu iki yüzlülük saltanatı Sonlanıyor . Bu rakipsiz saltanatın rahatlığıyla kur’an’dan iki ayeti inkar ettiler , ancak bu şüphelendirme çabaları bu kadarla kalmayabilir , bunun ardından Başka ayetleri , ardından bazı sûreleri , ve bu inkarlarının desteğiyle kur’an’ın tanrının kitabı olmadığını iddiâ etmeye kadar gidebilirler . Ancak bu işlerin hepsini kendileri yapmayabilirler . Tarih boyunca Allâh’ın düşmanı şeytanların yaptıkları gibi , birileri malzeme üretebilir , başka birileri de hazırlanmış malzemeyi islam aleyhine kullanabilirler . Uzaya yolculuğun mümkün olduğunu bildiren ayetlere rağmen , ay nurdur aya gidilemez ,uzayda hayat olduğunu bildiren âyetlere ve hadislere rağmen diyanet teşkilatından sözde âlimlerine ve hocalarına kadar pek çok câhili de ardına takan aldatan çağdaş şeytanların kur’an’da yada islamda uzayda hayat olduğuna dair bir bilgi olmadığını iddia edişleri gibi . Geçmişte uzay yolculuğunun mümkün olduğuna dâir bilgileri gizleyerek aya gidilemez diyen bir münâfığın sözünü aya ğidildiğinde, islam aleyhine kullanışları , böylece dinsizleştirme ve hıristiyanlaştırma ve sâir cehenneme yakıt toplama çabaları için malzeme yapışları gibi , uzayda hayat olduğuna dâir bilgiler açıklandığında da aynı şeytanlıkla cehenneme yakıt toplamaya çalışabilirler.
Kuran’ın iki âyetinin inkarı konusunda da aynı şeytâni iş birliğini yaptıkları ve yapacakları olasıdır . Bu iki âyeti inkarlarına delil edindikleri bu iki ayetin sayılmamasına dayalı matematik çıkarımlara gelince . Matematik özelliklerle donanmış bir yapıdan bazı bölümler çıkarılınca da birtakım matematik oluşumlar gerçekleşebilir .
Bu durum çıkarılan bölümlerin fazlalık , ona âit olmayan gereksiz eklemeler olduğuna delil olmaz . Bu yazı dizisinde 19 putçularının tevbe suresinin son iki âyetini (128 ve 129) inkar eden münâfıkların iddiâsının aksine , bu âyetlerin kur’an ile ve kendi içlerinde matematik ilişkileri olduğunu isbat eden , kur’an’ın ve bu iki âyetin matematik mucizeleri açıklanacak. İnşâllâh
Tevbe sûresinin son iki âyetinin (128 ve 129)
matematik mûcizeleri
1- Kur’an’da sayısal eşitliği ve anlamsal ilişkileri olan kelimeler vardır . "de” anlamındaki "kul” kelimesi ve "dediler” anlamındaki "kâlû” kelimesi arasında anlamsal ilişki vardır . Bu iki kelimenin her biri kur’an’da 332 adeddir . bu sayısal denkliği oluşturan "de” anlamındaki "kul” kelimelerinden birisi , tevbe sûresinin son âyeti olan 129 numaralı âyette bulunuyor .
Öyleyse bu durum , bu âyetin kur’ân’ın bütünü içinde , matematik bir bütünlüğün parçası olduğunu gösterir . Öyleyse tevbe sûresinin son iki âyetini inkar edenler , henüz tevbe için fırsat varken , gurûra , kibire kapılmadan tevbe etsinler . (bu sayısal denkliği ilk olarak "kur’an hiç tükenmeyen mûcize” adlı kitaptan öğrendim . Kur’ân’dan sa***** doğruluğunu tedkîk ettim ; bu vesîle ile bu kitap ve bu konuda yazılan kitapların ve yayınların yaklaşık olarak her 100 iddiâsının 60 adedinin yanlış ve ancak her 100 iddiâsının 40 adedinin doğru olduğunu tesbît ettiğim biline)
"de” anlamındaki
"kul” kelimelerinin
kur’ân’daki adedi
332 "dediler” anlamındaki "kâlû” kelimelerinin kur’ân’daki adedi
2- kur’ân’da bulunan "rahime” (merhamet etti) fiilinden üretilen kelimeler 339 adeddir . Bu fiilden olan fiil kelimeleri 28 adeddir . Bu fiilden olan ad olan kelimeler 311 adeddir.
bu 311 aded ad olan kelimelerin tamâmı 289 âyetin içindedir . 289 sayısı yüce allâh’ın adlarından bir adın ebced (sayısal) karşılığıdır . Üstelik bu ad "rahime” fiilinden olan bir addır . O ad "(gereğince) çok merhamet eden” anlamında olan "er rahîm” adıdır .
"merhamet etti” anlamındaki "rahime” fiilinden üretilen , ad olan kelimelerin içinde bulunguğu âyetlerin adedi 289 "merhamet etti” anlamındaki "rahime”fiilinden üretilen ,"(gereğince) çok merhamet eden” anlamındaki, yüce allâh’ın adı "er rahîm”in ebced (sayısal) karşılığı
burada bahsedilen 289 ayetten birisi de tevbe sûresinin sondan
İkinci âyeti olan 128 numaralı âyettir . Eğer bu âyet bu hesâba dâhil
olmaz ise bu matematik ilişki kurulamaz. Matematik isbât ediyor o âyet kur’ân’ın bir âyetidir . Öyleyse allâh’a teslim olun ; müslüman olun . İşte yol…. "ve allâh der gerçeği ve o iletir yola”
(kur’ân , 33 ahzâb , 4. Âyet)