21 Ocak 2024 Pazar

Ya Bâis celle celâlühû ism-i şerif Fazileti

 


ESMAULLAHİ'L-HÜSNA ELLİNCİ İSM-İ SERiF  Kasım 2013

  ((Ya Bâis celle celâlühû) İSM-İ SERiFİ .# İmam-ı Zerrük, Mau'l-' Ayneyn, İmam-ı Şebravi ve Yüsuf-u Nebhani (Rahimehumüllôh)ın  Ya Bâis celle celâlühû)) ism-i şerifi "Kıyamet gününde mahlukata (ilk yaratıldıkları zaman can verdiği gibi) _yeniden can veren, böylece kabirlerdekileri dirilten ve gönüllerdeki gizlileri açığa çıkaran" demektir. İmam-ı Razi (Rahimehullôh) da bu ism-i şerifin manası hakkında şöyle demiştir: "Allah-u Te'ala tevhid mertebelerinde terakki etmeleri (yükselmeleri) için himmetleri {kullarının azim ve iradelerini) yücelten {yüksek tutan) ve kulunu (nefsin) zulmet karanlıklarından arındıran demektir."

Ya Bâis celle celâlühû  İSM-İ SERİFİNİN BAZI HAVASSI , . .

1) Bu ism-i şerifi her gün beş yüz yetmiş üç (573) kere okuyan kişi bu zikrin bereketiyle devamlı Allah-u Te'ala'nın dinini gözetip takvaya riayet eder, kendisi hakkında takdir edilen kazaya rıza gösterir ve gaflette ise gafletinden, sıkıntıda olan da sıkıntısından kurtulur.

2) Her kim uyumadan önce, bu ism-i şerifi elini göğsünün üzerine koyarak yüz (100) kere ya da yüz bir (101) kere okursa, Allah-u Te'ala o kişinin kalbini nurlandırarak onu ilim, hikmet ve marifet nasip eder.

 3) Bu ism-i şerifi Fettah ism-i şerifiyle birlikte "Ya Ba'is! Ya Fettah!" şeklinde zikreden kişi bütün isteklerine kavuşur.


 (Yusuf ibni İbrôhlm, Kazôu'l-hôcôt ve teyslrü'l-mühimmôt bi zikri esmôillôhi'l-hüsnô. sh:40-41; eş-Şeyh Môu'l-Ayneyn, Fôtiku'r-ratk alô Rôtikı'l-fetk. sh:332; İmôm-ı Zerruk, Şerhu Esmôillôhi'l-hüsnô. sh:B5; Muhammed ŞebrôvT, Fevôidü'l 'ızzi'lesnô fi şerhi esmôillôhi'l-hüsnô, sh:60-61; Yusuf en-NebhônT. Sa'ôdetü'd-dôreyn. sh:516; Seyyid Süleyman el-Hüseyni, Kenzü'l-havôs, 7/777; Ali HicôzT, en-Nuru'l-esnô fi şerhi esmôillôhi'l-hüsnô, sh:52B)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder