24 Ocak 2024 Çarşamba

Es -Samed İsm-i Şerifi Fazileti ve Esrarı

ESMAULLAHİ'L-HÜSNA ALTMIS . SEKİZİNCİ İSM-İ SERİF . ~in İSM İ SERİFİ

 İmam-ı Zerrük, Mau'l-'Ayneyn, İmam-ı Şebravi ve Yüsuf-u Nebhani (Rahimehumüllôh)ın beyanları vechile; ((Es-samed in ism-i şerifi "İhtiyaç sahipleri kapısına sığınan, her şey Kendisine muhtaç olan, Kendisi ise hiçbir şeye ihtiyaç duymayan Zat" demektir. Samed ism-i şerifinin lügat manası "Kastetmek" ve "Yönelmek" anlamındadır.

İSM-İ ŞERİFİNİN BAZI HAVASSI
1) Bu ism-i şerlfın hassası, hayırlı ve güzel şeylerin ele geçmesidir.
2) Bu ism-i şerlfı seher vakitlerinde 125 kere okuyan kişi sıddıklardan olur.
3) Bu ism-i şerlfı zikretmeye devam eden kişi asla açlık belasına müptela olmaz. Bir rivayete göre bunun için her farz namazdan sonra bu ism-i şerlfın 34 kere okunması gerekmektedir. '
4) Bu ism-i şerlfı her gün 350 kere okumaya devam eden kişinin, iradesi çok kuvvetli olur. hayır işlemeye muvaffak olur ve açlıkla imtihan olmaz.
 5) Her kim bu ism-i şerlfı her gün 134 kere okumaya devam ederse, Allah-u Te'ala'nın izniyle insanların ihtiyaçlarını görecek kadar zengin olur ve kötü huylardan arındırılır.
 6) Bu ism-i şerlfı her gün insanlardan uzak bir yerde, belirli bir miktar okumaya devam eden kişinin Allah-u Te'ala rızkını bol ve ömrünü uzun eder.
7) Bu ism-i şerlfın ifade ettiği mananın büyüklüğü ve onunla Allah-u Te'ala'ya dua etmenin, kabulü kesinleştireceği hakkında Büreyde ibni'L-Husayb el-Eslemi (Radıyallôhu Anh) şöyle anlatmıştır: 

"(Bir keresinde) Rasülüllah (Sallôllôhu Aleyhi ve Sellem): r.Jj 'Ey Allah! Muhakkak ki ben Senden başka hiçbir ilah olmadığına, Senin Tek olan, bir olan, hiçbir kimseye muhtaç olmayan, doğurmamış, doğrulmamış ve Kendisine denk hiç kimse bulunamamış yüce Allah olduğuna şahitlik ediyor olmam vesilesiyle (dualarımın kabulünü) Senden istiyorum' diye dua eden bir adam duydu. Bunun üzerine Rasülüllah (Sallôllôhu Aleyhi ve Sellem): 'Canım (kudret) elinde olan Zat'a yemin olsun ki, (bu kişi) Allah-u Te'ala'ya İsm-i Azam'ı (en büyük ismi) ile dua etti ki, onunla Kendisine dua edilince kabul eder ve onunla istenildiği zaman (Allah-u Te'ala) verir' buyurdu."


(TirmizT. De'avôt:64. no:3475, 5/575; İbni Môce. Du'ô:9, no:3857, 2/1267) (İmôm-ı Zerruk. Şerhu Esmôillôhi'l-hüsnô. sh:104-105; Yusuf ibni İbrôhTm. Kazôu'l-hôcôt ve teysTrü'l-mühimmôt bi zikri esmôillôhi'l-hüsnô, sh:47; Môu'l-'Ayneyn. Fôtiku'r-ratk alô Rôtikı'l-fetk. sh:337-338; Muhammed ŞebrôvT. - Fevôidü'l 'ızzi'l-esnô fı şerhi esmôillôhi'l-hüsnô. sh:75-77; Yusuf en-NebhônT. Se'ôdetü'd-dôreyn, sh:521; . ~ Seyyid Süleyman el-Hüseyni. Kenzü'l-havôs. 1/125-126; 'Ali HicôzT. en-Nuru'l-esnô fTşerhi esmôillôhi'l-hüs- • nô, sh:194, 531; İbni 'AcTbe. TefsTru'l-Fôtihati'l-kebTr. sh:303-304)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder